Sellainen tavallinen

Hallitusta kannattaa joka neljäs suomalainen

  • Näkymättömät äänioikeutetut
    Näkymättömät äänioikeutetut

Suomalaisista 24 % kannattaa hallitusta tuoreen Ylen tuoreen puoluekannatusarvion mukaan.

Näkymättömiä äänioikeutettuja oli 38 %, mikä on näytetty oheisessa kuvassa.

Aion muistuttaa Uuden Suomen blogipalvelun Puheenvuoron käyttäjiä seuraaviin eduskuntavaaleihin asti näkymättömistä äänioikeutetuista, jos ihmettely jalostuisi palautteeksi medialle asti.

Haluan muutoksen puoluekannatusarvioiden esittämiseen äänestysaktiivisuuden parantamiseksi. Tuskin puolueet pahoittavat mielensä, jos muutama prosenttiyksikkö häviää ja mielestäni demokraattisempi esitystapa voittaa. Nykyinen median esitystapa käy vaaleissa, kun lopputulos on selvä.

Näkymättömät äänioikeutetut eli äänestämättömät tai nukkuvat. Oliko muita ilmaisuja?

Ylen uutinen https://yle.fi/uutiset/3-10187200

Lähteet http://data.yle.fi/dokumentit/Uutiset/Yle_puoluekannatus042018.pdf

Tutkimuksen toteutus:

Tilaaja YLE Uutiset

Toteuttaja Taloustutkimus Oy

Tiedonkeruun ajankohta 03.04.2018-26.04.2018

Kohde Puolueiden eduskuntavaalikannatus

Tiedonkeruumenetelmä Tietokoneavusteinen puhelinhaastattelu

Kohderyhmä: Suomen 18-79 –vuotias väestö pl. Ahvenanmaa

Tehdyt haastattelut 2428

- kantansa ilmoittaneet 1505

Kantansa ilmoittaneiden osuus

- painottamattomasta aineistosta 61,9 %

- painotetusta aineistosta 68,3 %

Virhemarginaali ± 2,1%-yksikköä

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Parit vaalit ovat jääneet väliin masennuksen takia, mutta seuraavissa eduskuntavaaleissa on pakko äänestää. Toivottavasti mahdollisimman moni muukin jaksaa. Vaikka itseltäni ei juuri löydy luottamusta yhteenkään tämän maan puolueeseen, Sipilän sadistista sosiaalidarwinistihallitusta vastaan äänestäminen on tärkeää.

Kaikki, millä voidaan lisätä äänestysaktiivisuutta, on mielestäni tervetullutta.

Pekka Pylkkönen

Hassua, sillä itse näen nimenomaan työllisyyden parantamiseen keskittyvän politiikan sosiaalidarwinismin vastakohtana. 2009 jälkeen valtion holhottavien määrä kasvoi liikaa ja nyt pitää kiriä takaisin päin.

Kannattaa katsella vähän huomista pidemmälle ja omaa napaa laajemmalle.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Tämä hallitus ei ole parantamassa työllisyyttä vaan syyllistämässä ja ruoskimassa heikommassa asemassa olevia. Täydellä syyllä voidaan puhua ihmisiä tappavasta politiikasta. Jokainen sen kannattaja on osasyyllinen.

Olen huomannut, että mielenterveyskuntoutujan pitää katsoa omaa napaansa, koska hyvin harva muu on aidosti kiinnostunut meidän oikeuksistamme. Vahvasti veikkaan, ettei sinuakaan innosta sen tilanteen muuttaminen.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #3

Noin puhuu ihminen joka elää kuin huomista ei olisi. Monille kuitenkin on.

Useilla hallituksen toimilla kuten kikyllä, ansiosidonnaisen leikkauksella ja aktiivimallilla on todennäköisesti positiivisia vaikutuksia työllisyyteen. Tätä tukee tutkimuskirjallisuus. Mutuilun sijasta sinäkin voisit etsiä näkemyksiäsi tukevaa kirjallisuutta. Katsotaan sitä sitten uudestaan.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #6

Sinä ehkä jaksat katsoa tulevaisuuteen. Mielenterveyskuntoutujalle nykyisyys on yleensä enemmän kuin tarpeeksi. Siinä nykyisyydessä olemme tässä yhteiskunnassa hallituksen halveksimaa pohjasakkaa, jolta voidaan leikata aina vain lisää ja jonka asemaa voidaan kaikin tavoin huonontaa. Minulle se on tärkein poliittinen ongelma, ja ne, joita tämä haittaa, ovat vapaita tekemään jotain ongelman korjaamiseksi, jotta jaksaisin miettiä muitakin äänestysperusteita.

Sinulla on tapana hyökätä ojentamaan ihmisiä asioista, joista et haluakaan ymmärtää mitään. Se on kauniisti sanottuna erittäin epäkohteliasta.

Yleisemmin: jos epäoikeudenmukaisia päätöksiä jyrätään läpi tietoisina niiden epäoikeudenmukaisuudesta, on turha vedota siiihen, että ne saattavat pitkässä juoksussa hieman lisätä työllisyyttä. Tämä kun tapahtuu syyllistämällä ja rankaisemalla monia sellaisia ihmisiä, joilla menee jo valmiiksi heikosti ja jotka eivät itse voi juuri tilanteeseensa vaikuttaa. Jos oikeudenmukaisuutta ei haluta asettaa etusijalle, motiivina on kyllä jokin ihan muu kuin työllisyyden lisääminen. Oikeudenmukaisuutta tärkeämpää asiaa kun ei nimittäin politiikassa ole.

Mene nyt ihmeessä sanomaan vaikka lääkärin työkyvyttömäksi toteamalle henkilölle, joka roikkuu työnhakijana koska Kela ei myönnä hänelle sairauspäivärahaa tai eläkettä, että hänen pitää leikkurin iskiessä vain ajatella omaa nokkaansa pitemmälle.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #6

Ainoa hyväksyttävä vastaus aktiivimallin positiivisista vaikutuksista työllisyyten olisi että Kela esimerkiksi kolmen kuukauden välein julkaisee tilastot kuinka monta henkilöä nosti jonkunnäköisiä työttömyysetuuksia 01.01.2018 ja kuinka monta 01.04.2018. Poistuneista suodatetaan sataprosenttiselle toimeentulotuelle siirtyneet sekä työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyneet ja kuolleet ja sitten katsotaan mikä se oikea luku on tuossa työllistymisessä. kaikki tempputyöllistetyt myöskin tilastollisesti näkyviin eli kurssitetut, 1 tunnin työllistetyt ja 9 €:N/päivä työllistetyt näkyviin. Et näköjään itse oikein luota omiin lähteisiisi ja aktiivisuusmallin positiivisiin vaikutuksiin koska ymppäsit tuon sanan todennäköisesti väitteeseen.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Blogisti elää kuukausi kvartaaligalluppien mukaan taasen demokraattinen eduskunta elää joka neljäs vuosi vaaleilla valittujen kansanedustajien mukaan.
Nykyisellä hallituksella on yli 50 % kannatus joten näillä se menee kohti seuraaraavilla vaaleilla 14.4.2019 kansa valitsee jälleen kansanedustajat.

Tulee nähtäväksi muodostuuko Suomeen selkeä blogijaon mukaan konservatiivistä puolueista muodostuva hallitus vai niinsanottu labour puolueiden hallitus. Lasken konservatiiveihin Kok, Keskusta, PS, RKP, KD JA Siniset, taasen labour puoleen SDP, Vihreät ja Vasemmisto.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Blogisti elää kuten muutkin.

Hallituksella oli 37,9 % kannatus vuoden 2015 eduskuntavaaleissa äänioikeutetuista ennen sinisten eroamista perussuomalaisista. Mitenköhän paljon vähemmän se on nykyään?

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa hallituksen saamat äänet 1 690 484 jaettuna 4 463 333 äänioikeutetulla = 0,379

Toivottavasti eduskunta tekisi yhteistyötä eikä jakaantuisi riiteleviin blokkeihin.

Tuo neljän vuoden välein demokraattisesti valittu edustajisto tuo mieleen sen, että kansanedustajan sallitaan tekevän mitä lystää sinne kerran päästyään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eihän siinä mitään vaikka kannatusluvut esitettäisiin tuollaisina prosentteina, joiden rinnalla sitten olisi "ei osaa sanoa" kolumni erikseen omine prosentteineen, mutta tämän blogin otsikko on harhaanjohtava, sillä nuo nukkuvat eivät kannata mitään. Otsikoimalla tällä tavoin antaa käsityksen, että 75 prosenttia suomalaisista vastustaisi hallitusta.

Lisäksi on huomioitava, että yhtään galluppia ei ole oikeastaan julkistettu, jossa kysymyksen asettelu olisi ollut "kannatatko vai vastustatko hykyistä hallitusta". Puoluekannatuksesta sitä ei voi suoraan päätellä, koska on todettu, että useinkin vain 60-70% kansalaisista tietää mitkä puolueet ovat hallituksessa. Hallituspuolueen kannatuksen ilmoittaminen ei siis tarkoita samaa kuin hallituksen kannattaminen ja päinvastoin.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Yhtä vapaasti voi kertoa hallitusta kannattavan vain joka neljännen kuin media jättää äänestämättömät näyttämättä. Otsikossa ei lue mitään vastustuksesta.

Miksi kukaan kannattaisi puoluetta, joka tekisi hallituksessa aivan jotain muuta kuin puolue ajaa ja minkä takia puoluetta kannattaa?

Onko media väärässä uutisoidessaan "Ylen gallup: SDP:n suosio noussut, hallitusta kannattaa alle puolet"?

MTV:n uutinen https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ylen-...

Toimituksen poiminnat