Sellainen tavallinen

YLE: Sote-uudistuksen pilottimaakunta vaikeuksissa

Miltä tuntuisi olla sote-uudistuksen pilottimaakunnassa? Uutisen perusteella tulevaisuus ei vaikuta valoisalta vaan suorastaan harmaalta. Voi Pohjois-Karjalan Siun sotea.

Vaikeuttaako hallitus sosiaali- ja terveydenhuoltoa sote-uudistuksellaan? Tämän uutisen perusteella pilottimaakuntakin on jo vaikeuksissa ja sote-uudistuksen tulisi tulevaisuudessa levitä maanlaajuiseksi.

Mistä tulevat säästöpaineet, kun Orpon mukaan uudistuksen ei pitänyt edes säästää? Siun sote joutuu myymään asuntovarallisuuttaan ja tarvittaessa käynnistämään yt-neuvottelut henkilöstösäästöjen tekemiseksi. Asuntovarallisuus loppuu aikanaan kuten arvokkaat työntekijätkin puhumattakaan työntekijöiden jaksamisesta. Miten ketään voidaan hoitaa ilman työntekijöitä?

Toivottavasti tämä hullu säästäminen lopetettaisiin ja hoidettaisiin ihmiset kuntoon vaikka samalla tavalla kuin ennenkin.

 

Muutama hullulta kuulostava lainaus uutisesta, kun kyse on uudistuksesta:

 

"Pohjois-Karjalassa sosiaali- ja terveyspalveluista vastaavan Siun soten rahat ovat lopussa. Tiedossa on palvelujen heikennyksiä sekä mahdollisesti työntekijöiden lomautuksia."

 

"Yksi ihminen hoitaa kolmen työt."

 

"Iso siivu säästöistä on lankeamassa työntekijöiden kannettavaksi: tavoitteena on 6–7 miljoonan euron tulosparannus loppuvuoden aikana. "

 

"Hoitoonpääsy vaikeutuu, jonot pitenevät"

 

Sote-uudistus on uudistus syystä, koska parannukseksi sitä ei voi kutsua?

 

Ylen uutinen: https://yle.fi/uutiset/3-10241126

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Kuulostaa työntekijöiden halpuuttamiselta ja palvelut on pakko ulkoistaa yksityiselle, kun pitää säästää. Tämäkö on ollut idea alunperinkin?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ja nyt näin, kun kaikki ovat kilvan kehuneet Siun sotea niin hyväksi ja mahtavaksi. Näköjään taas "keisarilta" putosi ne kuuluisat vaatteet.

Toimituksen poiminnat