Sellainen tavallinen

Äänestäkää vihreitä ja tukekaa kokoomusta?

Olen hieman yllättynyt vihreiden puheenjohtajan linjauksesta. Näen tämän linjauksen todistavan vihreiden olevan kokoomuksen puisto-osasto. Tukeekohan vihreät kokoomuksen valinnanvapauttakin. Mitenhän linjaus vaikuttaa kannatusmittaukseen?

 

Verkkouutiset: Pekka Haavisto KL:lle: Vihreät on markkinatalouden kannattaja

https://www.verkkouutiset.fi/pekka-haavisto-kllle-vihreat-on-markkinatal...

 

On se uskottava ettei vihreät ole vasemmistoa, kun puheenjohtaja niin sanoo vaikkei suoraan.

 

Äänestä protestia joka ei ole vasemmistoa tai oikeistoa. www.äänioikeus.fi

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Uusi Suomi: Pekka Haavisto KL:ssä: ”Olen ihmetellyt vihervasemmiston käsitettä”
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/267783-pekka-haav...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ehkä se johtuu siitä että he kannattavat holtitonta maahanmuuttoa ja yrittää tehdä Suomesta maailman soskua! rahaa jokaiselle ja vähän enemmänkin, yks hailee Suomalaisista!

Mutta näköjään he ovatkin Oikeistoa sitten, kyllähän Kokoomuskin kannattaa globalismia Suomalaisten kustannuksella ja ovat oikeistoa joten miksei myös vihreät!

Joten ÄLKÄÄ ÄÄNESTÄKÖ VIHREITÄ tai KOKKAREITA!

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Pekka on oikeassa, Vihreä liike oli syntyessään nuorten vaihtoehto 70-luvulla velloneelle taistolaisuudelle ja myös kansainvälinen trendi. Luonnonmukainen elämä, kansalaisvaikuttaminen, ympäristötietoisuuden lisääminen, ydinvoimavastaisuus, lähidemokratia, biologinen viljely ja liberaali talous oli niitä asioita jotka nousivat päällimäisenä mieleen liikkeen alkuajoista.

Vihreät politisoituivat voimakkaasti SKDL:n:n hajoamisen jälkeen, kun sieltä Vihreisiin siirtyneet entiset taistolaiset ym. vasemmistoporukka toi järjestöosaamisensa ja poliitisen organisoitumiskokemuksensa mukanaan. Siitä kenties nimitys "vihervasemmistolaiset" juontuu, mene ja tiedä. Fakta on ainakin se, että Vasemmistoliitto ajaa myöskin monikansallisen pääoman etuja maahanmuuttopolitiikallaan, niin se maailma muuttuu.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Onhan vanha viidakon sananlasku sanonut jo ainakin vuosikymmenen ajan, että miksi äänestää Vihreitä kun voi äänestää suoraan Kokoomusta?

Vihreiden haittaverojen epäsosiaalinen profiili

Paljonko maksaa uusi maapallo?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Äänestä protestia joka ei ole vasemmistoa tai oikeistoa. www.äänioikeus.fi"

Hyvä idea.

---

Pekka Haavistosta muuten vielä sen verran, että olen jo kahden presidentinvaalin alla kirjoittanut tämänkin palstan kommenteissa, että Pekka Haavisto on omien nettisivujensakin mukaan NATO:n palkkalistoilla (luennoitsijana NATO:n koulussa), mutta en ole huomannut kenenkään muun mainitsevan tästä seikasta.

http://www.pekkahaavisto.net/?page_id=133

"Haavisto luennoi säännöllisesti Helsingin yliopistossa ja NATO-koulussa Oberammergaussa."

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Ei tarvitsisi asettua ehdolle, jos eduskuntavaaleissa voitaisiin äänestää tyhjää.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Niinpä. Mutta kun ei voi tyhjää jakarandatuolia äänestää, niin hyvässä lykyssä vaikka sinä pääset sinne hyväpalkkaiseksi tuolinlämmittäjäksi ja tekemään maassa vallitsevaa protestimielialaa näkyväksi.

Voisit käyttää puheenvuorojakin eduskunnassa niin, että olisit hiljaa koko puheenvuorosi ajan etkä sanoisi sanaakaan. Sekin herättäisi varmaan huomiota siinä tosi-tv-viihteessä, jota eduskunnan istunnoista on tullut. Olisi mielenkiintoista nähdä, menisikö puhemieheltä hermot ja määräisi sinut uloskannettavaksi, jos et osallistu sirkukseen samalla tavalla kuin kaikki muut.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #7

Tyhjä puheenvuoro eduskunnassa olisi yksi vaihtoehto.

Jos eduskuntapuolueet eivät ottaisi eduskuntatyöhön mukaan, olisi aikaa kierrellä ja keskustella eduskunnan ulkopuolella sekä tuoda keskusteluista mielipiteitä eduskuntaan.

Tavoitteena on, että joudutaan miettimään lakiehdotuksia useamman puolueen kesken "jaa" enemmistön saamiseksi eduskunnassa. Tällöin olisi hyvä olla muitakin kuin kansanedustajien tai puolueiden mielipiteitä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Antaas katsoa mitä vasemmiston verenpunaiselta laidalta vihreisiin loikanneet tekevät, jos vihreät todellakin muuttuvat oikeistopuolueeksi. Eihän heitä ole vähän.

Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola

Minä käsittänyt että etelässä Vihreät on selkeän oikeistolainen mutta pohjoisessa selkeän vasemmistolainen. Ja Vasemmistolaiset on etelässä selkeästi vihreitä mutta pohjoisessa karvapersekommunisille vihreitä arvoja ei mainita ollenkaan vaan arvot on tiukan talouskapitalistisia, työ, raha ja oma etu edellä menevää höystettynä palavalla vasemmistolaisella retoriikalla ja katkeruudella niitä muita kohtaan joilla asiat paremmin..

Toimituksen poiminnat